آیین گرامیداشت «میرزا محمدرضا کلهر»، از خوشنویسان پرآوازه و از نستعلیقنویسان مؤثر در تاریخ هنر ایران که شیوهای خاص در نستعلیقنویسی از دوره قاجار تا زمان کنونی ایجاد کرد، عصر دوشنبه با حضور پیشکسوتان عرصه خطاطی کشور، اهالی فرهنگ، هنر و مسئولان استانی در بوستان لاله کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی شهرداری به نقل ایرنا؛ در این مراسم که به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و همکاری انجمن خوشنویسان و حوزه هنری کرمانشاه برگزار شد، محمدعلی سلطانی استاد دانشگاه، به شهرت جهانی میرزا محمدرضا کلهر اشاره کرد و گفت: روزنامه «شرافت» که در سال ۱۹۱۸ توسط استاد کلهر منتشر میشد، مخاطبان زیادی داشت و با تیراژ بالا به فروش میرسید.
این پژوهشگر تاریخ اظهار داشت: استاد کلهر با فداکاری و ایثار، انحصار هنر و خوشنویسی را از دربار و اشرافیت گرفت و امروز هیچ موزهای در دنیا نیست که در بخش ایرانشناسی آن نامی از میرزا محمدرضا کلهر نباشد.
سلطانی به تهاجم و حملات کشورها به خط ایران اشاره کرد و افزود: در آن دوران که بحرانیترین زمان ممکن بود، استاد کلهر خط ایران را از مرگ نجات داد در غیراین صورت امروز ما باید با خط لاتین مینوشتیم.

در بخشی از این همایش، از تندیس استاد میرزا محمدرضا کلهر رونمایی شد، که قرار است در بوستان مشاهیر کرمانشاه جانمایی شود.
در ابتدای این جلسه مازیار رضایی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرمانشاه، از تصویب تقویم روزداشتهای کرمانشاه در شورای شهر خبر داد و به خبرنگار ایرنا گفت: امروز حس تعلق خاطر مردم کرمانشاه نسبت به داشتههای این شهر کاهش پیدا کرده و ما بنا داریم با این طرح، توجه مردم را به میراث ناملموس شهر کرمانشاه بیشتر کنیم.
خیابانی در نزدیکی بوستان لاله کرمانشاه به نام استاد میرزا محمدرضا کلهر مزین شد که در انتهای این مراسم از تابلوی این خیابان، رونمایی شد